Överskott på läkare och på patienter?!

on

Flera kullar nyutexade läkare söker AT tjänster runt om i landet men tji fick dom. Det finns inga lediga AT tjänster. Ja då får man jobba på något vik eller liknande då som vanligt tänkte många men se det gick inte för det är anställningsstopp. För att få sin legitimation behöver läkare göra AT tjänst men det finns inga. Om någon kommer på idén att anställa blir det i första hand legitimerade läkare. Moment 22 med andra ord.

Sedan har vi den där högen med patienter som inte får en läkartid utan får vänta. Även cancerpatienter får numera vänta tålmodigt. En vän till mig fick vänta i 6 månader på att få en undersökning (och det var en elakartad tumör).

Politikerna vill göra långsiktig planering men hur många ska då hinna dö innan det blir klart? Socialministerns långsiktiga satsning på utbildning verkar helt befängd. Det finns ett överskott av läkare som inte får anställas och sjuksyrror som inte vill arbeta i vården. Goddag i yxskaft!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.