Psykiatrin havererar

on

Man hinner inte ens med att följa upp behandlingsplaner och utfärda recept i tid och det finns inte tid för läkarsamtal. Detta rapporterar Göteborgsposten om idag efter klagomål från Sahlgrenskas patienter.

Det enda sättet att få vård med säkerhet är att begå ett brott, för rättspsykiatrisk vård garanteras” menar en av Sahlgrenskas läkare.

En patient med ångest och depression försökte ta livet av sig med tabletter men inte för att hon ville dö utan för att få hjälp. Enligt Dagens Medicin har Östra sjukhuset en avvikelse om dagen vilket är minst sagt alarmerande. Men vår kära Socialminister satsar på en långsiktig lösning. Detta trots att hon säger att psykisk ohälsa är vår största utmaning framöver.

Hur långt ska det gå?

Vakna! Varför inte ta tag i vad som orsakar eländet här och nu innan fler (framför allt ungdomar) hinner dö. Det finns många orsaker till psykisk ohälsa men en av dom känner jag väl till – Ortorexia atletika. Upprätthålls av Instagram, sockerförbud i skolor, träningsplanering och kostberäkning på idrottslektioner, bantande föräldrar, träningshets på arbetet…….

Var finns en frizon för som vill njuta av livet?

Kommentera