Nyårsafton med nyårslöften

on

Det var inte mycket till fyrverkerier igår och då bor man ändå i centrala Stockholm. Jag tycker naturligtvis att det är bra för djuren och en bra riskminimering när man nu förbjudit pinnraketer men så futtig inledning på det nya decenniet. Kikade istället på Londons invgivning som hade 100 000 åskådare. Jag tycker att staden får ta ansvar för fyrverkerierna om man nu inte ger allmänheten förtroende att skjuta raketer. En nyårsafton måste få kännas som en fest särskilt om det är ett nytt decennium.

Nu vaknar många upp idag med nyårslöften som man avlagt i fyllan eller åtminstone när man var glad i hatten. Ofta handlar det om ett hälsosammare liv men man brukar inte ha riktig koll på hur man ska leva sundare. Det är så många påståenden här och där så hur kan man veta vad som stämmer? Här kommer mina råd:

Vad du än ska ändra på, om du inte har tålamot att vänta på resultaten baserat på hur kroppens fysiologi fungerar kan du lika gärna låta bli att göra något. Snabbdieter, extremstart träning och framför allt i kombination är dömt att misslyckas. Varför? Jo för att kroppen går in i ”svältläge” vilket gör att den sparar på energi eller så går den sönder i värsta fall. Den förändring som jag däremot tror fungerar rakt av är om du bestämt dig för att sluta röka. Det räcker bra med bara den insatsen för den ger den absolut bästa effekten på din hälsa.

Alkoholens ohälsosamma effekt flyger ofta under radarn, både för beroende och viktuppgång. Om du kör när du druckigt, blir våldsam eller odräglig är det klokt att sluta dricka alkohol. Annars tror jag många skulle må bra av att minska alkoholintagen. Afterworkdrickandet kan begränsas till en dag i veckan. Kom ihåg att kvinnors riskgräns går vid 9 glas i veckan och män vid 12. Man kommer snabbt upp i de konsumtionerna om man har AW ofta och firar under helgerna. Det går att ha trevligt utan att hinka alkohol och det smakar trots allt bättre om man tänker kvalitet framför kvantitet.

Jag tror inte på stora och fagra nyårslöften. Det är de små stegen som ger behållning. Var snäll mot en kollega, bjud en granne på kaffe, köp en present till någon utan anledning, var snäll mot dig själv inte minst för vi är bara människor med både styrkor och svagheter.

Ett superfint och harmoniskt år är vad jag önskar alla fina människor som jag känner. Sedan hoppas jag att det kommer nya härliga kunder till Ylab som vill ha hjälp med att förbättra hälsa, välmående och prestationsförmåga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.