Gymmen blöder men ”Odd trains like a viking”

on

IHRSA är en organisation för fitnessanläggningar runt om i världen. De har meddelat att de förväntar sig att cirka 25% av gymmen kommer att stänga på grund av Coronapandemin. Det anrika Gold´s Gym som en gång i tiden drevs av min kusin Odd (i San Fransisco och på Hawaii) har sålts till McFit och i Sverige har 24/7 stängt 130 anläggningar.

Det är inte lätt att driva gymanläggningar i en tid när folksamlingar och svettande personer i grupp innebär en smittspridningsrisk. Under sommaren har många flyttat ut gruppträningen och det var ett bra drag men nu kommer vintern vilket gör det hela svårare. Dessutom inser många att man kan träna på egen hand vilket gör det svårt att få tillbaka kunden. Återköp är ju även vanligtvis en av de största utmaningar som gymmen har.

Det är svårt att inte känna en viss sorg över det som händer. Jag kan inte annat än tänka på det glada 80-talet när jag startade den första anläggningen i Stockholm. Ett halvår efter mig startade Hälsostudion (sedermera World Class) på samma gata och även Ove Rytter startade sin tidning B&K Sportsmagazine på samma gata. Det tog inte lång tid innan fler gym öppnade just i Vasastan och tiden präglades av – kom in och ha kul till häftig musik, med häftiga kläder i en häftig miljö. Inget tvång, inga måsten, inga dieter….

WHEN THE GOING IS TOUGH, THE TOUGH GET GOING

Ja så var det. Hur gick det då för kusin vitamin Odd? Han sålde alla sina anläggningar inklusive 24 hr Fitness långt innan Coronan. Har numera the Training Hall i L.A. där han utvecklat sin passion Världens starkaste man inspirerade träning. När han fyllde 65 år lyfte han en 65 kg hantel 65 gånger. Inte illa.

I kristider flödar inspiration och om det är något som präglar fitnessbranschen är det innovativa idéer så vi får vänta och se vad det blir framöver.

The Training Hall

IHRSA

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.