Så många tränade i världen år 2018

En ny global undersökning visar bland annat att mina favoritnationer (utöver Sverige) ligger i topp när det gäller hur stor del av befolkningen som deltar i idrott eller motionsverksamhet. På första plats ligger min favorit och hemmaplanen för min egen träning Taiwan. 80,7% är aktiva vilket inte förvånar mig. Jag har själv tränat mycket i Taipei, såväl i park som på idrottshögskolan och operaskolan.

På andra plats ligger Norge med 79,2% vilket inte heller är förvånande med tanke på ”gå på tur” traditionen. Min norska familj har definitivt visat på det intresset sedan jag var barn. När jag startade Norges första aerobicsanläggning kunde vi inte ha träning på helgerna för då var alla på fjället. Själv minns jag tiden på ”hytta” med värme.

Men nu undrar ni kanske hur det går för gamla hederliga Svedala….åttonde plats med 72,8% aktiva.

Taipei New Park

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.