Vilket team bränner mest?

on

Vilket team bränner mest är något man frågar om på vissa gym i samband med vissa gruppass. Den frågan visar väl om något att gymmen blivit viktfabriker som inte har med träning att göra. En lurig förklädnad där det kallas för träning men har ett underliggande syfte att vara en viktminskningsdiet. Betyder det att normalviktiga inte behöver göra sig besvär att komma dit?

Eller, betyder det att alla bör gå ner i vikt oavsett vad man väger? I dylika tävlingar vinner ju den som dör av svält med andra ord.

De här målen och uppläggen har ingenting med vare sig hälsa eller träning att göra. Ett ytterligare tecken på att många gym kört ner i diket är att man har trackingappar där man kan se om sina träningskamrater är ute och tränar. Det finns idag vetenskapliga studier som visar på att tracking ger skuld när man understiger tidigare siffror. Att ligga i soffan och se andra ute och springa är inte alltid upplyftande eller peppande.

Grunden i Ortorexia atletika är att man mår dåligt när man inte lever upp till den hälsosamma norm som råder nu. Att göra ingenting likställs med att vara lat vilket inte stärker självbilden direkt. Fram för mer vetenskap och helhetssyn på hälsa, prestation och välmående.

Mer om obalans hälsa

Mer om ortorexi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.