Musik som medicin

on

Idag har det varit en dag i filosofins anda. Jag kom att tänka på hur mycket glädje musiken skänkt mig genom åren. Jag dansade helt ensam på en skolgård nära där jag bodde när jag var fem år gammal vilket fick min mamma till att sätta mig i en dansklass. Bra gjort mamma. Min första skivspelare fick jag innan jag var tio och då köpte jag två skivor med Tjajkovskis Svansjön och pianokonsert i B-moll för mina veckopengar. Musik kom in tidigt i mitt liv.

I samband med att jag hamnade i Beverly Hills kom Hollywood och Virgin Records att bli mitt stamställe och än idag har jag hundratals maxisinglar från åttiotalet. En liten guldgruva dessa dagar. När jag hade hoppat och skuttat till musik som gruppträningsinstruktör i 20 000 pass, slutade jag att räkna men en sak är säker, jag hade inte gjort det utan musik.

Även när det gäller mitt kampsportande med träning utan musik så gick det bra eftersom det bara gällde Sanda, det vill säga själva fight-träningen. Den artistiska delen var ju dansliknande och till musik tack och lov. Sedan gör det väl inget att man har svärd och solfjädrar i händerna eller hur?

Musik har givit mig så mycket glädje i livet och även gjort stor nytta i sorgliga stunder. Tack musik för att du finns och tack alla ni som skapar den, förmedlar den och delar med er av den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.