Morgonrutin på semestern

on

Både jag och Anatoli är morgonpigga så när klockan är sju är vi redan uppe. Så här på semester gör vi det som vi tycker allra mest om nämligen tränar mycket, äter gott, solar, badar och vilar. I morse var dag dags för morgonrutinen som består av lite uppmjukning vid lyckstolpen och sedan en kort joggrunda innan det är dags för mina rutiner.

Jag gör mina wushu-rutiner traditionsenligt vilket innebär att jag börjar med fem olika Shaolinrutiner vilket kanske inte är känt för alla vad det är. Shaolin är ett tempel i Kina och enligt legenden var fysisk träning en av de dagliga rutinerna där för ett par tusen år sedan. Man hoppade mellan gropar med stenar fastbundna med hampa runt fotlederna, man tog sig igenom labyrinter, man bar heta urnor och mycket annat för att fostra fysisk och mental styrka. Men inte minst imiterade man olika djur och det är just djurrutinerna som jag gör om morgnarna.

Jag startar med en grundrutin och därefter blir det drake, tiger, trana, orm och panter. Jag avslutar alltid med tai chi vilket ger just den inramning jag vill ha, lugn medveten träning. Träning är varken bantning eller en självuppfyllande boost för mitt ego, utan helt enkelt något jag tycker om att göra, när jag gör det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.