Elit tränar utmärkelse

Igår var jag och min man Anatoli på Stockholmspolisens judoklubbs 60-års jubileumsfest eftersom Anatoli varit tränare där i tretton år. Vi blev lika förvånade båda två när han fick Svenska Judoförbundets hedersutmärkelse för sin träning av elit.

Ordförande Svenska Judoförbundet

Många vet att Anatoli är idrottsforskare men inte alla vet att han har en elittränarutbildning från Sovjet innan han fortsatte med sin forskarutbildning.

Anatoli har hjälpt och hjälper fortsatt judokillar och judotjejer från landslaget eller de som aspirerar på internationell idrottskarriär. Som tränare är det inte bara att leda träningspass utan det ligger en hel del analys och träningsplanering bakom varje pass. Inte minst för de som var eller ska till OS då det är minst en fyraårscykel som gäller.

Jag blev så stolt och glad för Anatolis skull för han är verkligen seriös när det gäller sitt tränarskap. Samma kväll blev han även hedersmedlem i klubben det vill säga SPIF där han är en energisk klubbtränare.

Hedersmedlem SPIF med Svettdroppen i handen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.