Stänger man ute svenskar igen?

on

Idag är det första advent och jag har varit på Ylab för att möta kunder som reser. Den här gången blandad kompott från Norrköping, Lund och London. Men idag blev det lite mer än träning och terapi för det är trots allt första advent så vi har pyntat och fixat så att alla trivs inför kommande julledigheter.

Tyvärr är inte alla lika glada för julfirande. Kanske är man rädd för att det blir mycket mat och stillasittande, vanligt för alla med ortorexia atletika. Om det inte är vikt och kropp som är i fokus finns det många barn som räds julen på grund av ökad alkoholkonsumption och tillhörande våld i nära relationer. Ett sorgligt kapitel i svensk historia………

FULA POLITISKA TRICK

……och som inte det vore nog kommer det en ny coronavariant och många stressar nu eftersom man inte vet vilka gränser som kommer att stänga. Vi i min familj minns förra julen då vår dotter inte fick flyga hem. Man stängde gaten när alla skulle stiga på planet, detta trots att planet skulle ha hunnit att landa innan midnatt då gränsen stängde.

Politikerna lovade att alla svenskar skulle få komma hem men så var det inte för flygplatserna hade fått en ”Sweden no go” lista vilket gjorde att inget flygbolag lät någon flyga till Sverige via annan destination. För vår dotter blev det fem olika bokningar och nätter på Heathrows hotell. Hon intervjuades av Expressen om sveket mot svenska medborgare som man mörkade.

Nathalie

Ni kanske minns att det var Brittish Airways som flög hem 300 svenskar för att man helt enkelt inte klarade av att se gråtande och desperata människor som inte fick komma hem. Många var studenter som sagt upp sitt boende för att återvända hem. Det var en otroligt jobbig jul 2020 och jag hoppas att vår dotter kan flyga hem på den biljett vi bokat den här julen.

Hur kom hon hem till slut kan ni kanske undra? Fantastiska SAS gjorde till slut som BA – flög hem sitt folk oavsett vad politikerna sa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.