Paleo Propaganda

on

Hur kan någon komma på något så udda som att rekommendera att vi bör göra som man gjorde förr.  De som dog runt 30-årsåldern med andra ord. Jorden snurrar på och livet utvecklas så varför skulle vi börja äta som man gjorde innan jordbruket uppfanns? Jag har inget emot vad Paleofolket äter utan är bara emot den primitiva logik som använts. Men den logiken var kanske även den en stenålderslogik? 

I Pad 0.0

Enligt Paleo ska man äta villebråd lite förenklat. Det som jagats med andra ord. Kött och fisk i huvudsak. Tillkommer gör det som samlarna hämtat in nämligen ägg, olika frön, nötter, örter, grönsaker med mera. Icke sa Paleo Nicke om socker, salt, sädeslag, mejeriprodukter och vissa oljor.

Dags att inse att vi lever i en nutid. Eller vill vi börja rista in meddelanden på stentavlor och skölpaddskal igen? Kasta laptopen eller något liknande kanske blir bra då.

 

Tydligen är Paleo något som Cross-fit folket anammat. Tyvärr hinkar många även litervis med vatten som i kombination med allt svettande blir intressant eftersom man inte äter salt. Kul, kul för alla som inte känner till vad saltbrist kan leda till.

Jaga vikten på ett mer raffinerat sätt

Uppmaning ”inget socker” är ju gammalt som gatan och inget nytt att hissa flagga för. Snarare är det dags att begrava skrämselpropagandan och förlita oss på fakta. Det är mängden, mängden, mängden som gör oss feta. Spring som jägarna, stycka ditt kött och fiska din fisk varje dag så ska du nog se att du både får in den fysiska aktivitet som du behöver och blir smal som en sticka.   

Kommentera