Udda direktiv för utegym

Kul ribbstol men om man ska följa instruktionerna – var finns den gigant som når upp till toppen?

I begynnelsens glada dagar fanns det inte mycket mer än ett enda utegym i Stockholm. Det bestod av några få stockar i anslutning till löparspåren i Lill Jansskogen samt några räck på innergårdarna och kanske även någon klätterställning ämnade för barn.

I Kina slutar man aldrig att leka

I Kina är man barn tills man dör uppenbarligen för parkerna är fulla av redskap och annat att träna med. Inte så märkvärdigt tycker man där när någon pensionär gungar, går på stenar eller kör lite rockring. Så har det varit sedan urminnes tider där i öst.

Nu har det kommit lite ny utrustning i Vasaparken. Några stubbar gjorde mig lycklig för det känns som min wushuträning. Balansträning gjordes ofta genom hopp från stubbe till stubbe.

 

Kommentera