Mer om putmagar

Utvöver det som kan kallas felaktig teknik vid magmukelträning (gårdagens inlägg) påverkar även det som finns innanför våra fyra lager bukmuskler.

Övervikt

Tjocka lager av underhudsfett påverkar självfallet om magen buktar ut. Sett i ett hälsoperspektiv är det fett som dallrar när man hoppar inte lika farligt som den hårda kompakta kulan vilket är fett som ligger djupare.

Stress

Fett som ansamlas innanför bukhinnan är orsakat av stress vilket definitivt inte bör åtgärdas med strikt diet och krävade träning. Anledningen är att det innebär ytterligare stress för kroppen. Bättre är att ta reda på vad som orsakat stressen i första hand och hitta lösningar på att minska påfrestningen. Komplettering med avspänningsövningar är inte heller en dum idé.

Mer om putmage imorgon.

 

Kommentera