Charmig PT på Malta

Ett minne från några år sedan när jag var på Malta får mig fortfarande att dra på läpparna. Jag tränade i gymmet som vanligt och som den kampsportare jag är tränar jag för prestation och inte för att bli tjusig. Det innebär att jag använder maskiner och tillbehör på lite annorlunda sätt änvad vanliga gymmare gör.

Konsten att veta vad man gör och varför

Den här dagen gjorde jag övningar på en masking som man sällan ser numera. Påminner om benpress men rälsen går parallellt med golvet och man gör gamla ”donkey kicks” bakåt på den. Nu gjorde jag ju fler sparkvarianter om än i långsamt tempo än vad man vanligen gör och en förundrat PT kom fram och sa: ”Vet du vad du håller på med”?

Ödmjukhet är en dygt

Jag svarade ”ja” men det godtogs inte. Han hade andra idéer varpå jag sa att jag gör lite annorlunda som kampsportare. Döm om min förvåning när den lilla fyrkantiga orörliga TV-liknande muskelknippet började tala om vad som var bra för att träna sparkar.

Vid den här tidpunkten kom Anatoli förbi och med sin forskarvana trogen avgränsade han samtalet till en fråga till PT:n nämligen ”vet du vad hennes mål är” varpå han fick svaret ”nu ska vi inte bli alltför djupa”.

MÅLLÖS TRÄNING………

Kommentera