Halsbränna aj

Det brinner

Halsbränna är precis som det låter – det bränns i halsen. Det kan ibland kännas så starkt att en del tror att de fått en hjärtinfarkt. Halsbränna är konsekvensen av att magsyra går uppåt i matstrupen på grund av att den muskel som omsluter magmunnen inte sluter tätt.

Vanligt hos bulimiker eller gravida kvinnor

Gravida kvinnor kan uppleva halsbränna mot slutet av graviditeten när barnet växer och det blir trångt. Särskilt jobbigt kan det vara om man tränar yoga och nedåtgående hund eller andra övningar när man tippar framåt. Eller det som jag av en händelse såg på en blogg, framåt i TRX för en gravid kvinna – helt galet med tanke på det buktryck som det skapar. Inget vidare för ett foster att tryckas framåt mot bukmusklerna.

Halsbränna är även vanligt hos bulimiker som på grund av allt kräkande kan få en slapp och gläntande magmun utöver inflammationer i matstrupen. Eller om det vill sig riktigt illa, små bristningar i matstrupen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.