Sluta mobba bananen

Först var det potatisen som rök och sedan var det bananen som fick på truten. Båda innehåller bra saker och inte minst har bananen fungerat som enkelt mål ”före och efter träning”.

Bananpengar till barnen

När mina barn var små brukade jag göra bananpengar. Man skär helt enkelt skivor med skalet på och vips så tycker barnen att det är betydligt roligare att äta.

Friterade bananer

Sedan kan man undra vad som hände med de svenska kinakrogarnas succé på nittiotalet nämligen friterad banan med glass. Mums även om det smakar annorlunda när det görs i Kina.

Fest på Kina importlagret

Ett något sämre minne var när jag i ungdomens glada dagar hade fest i en klasskompis pappas importfirma. Vi var ett gäng som testade alkohol bland fina porslinsprydnader på hyllorna. Jag blev aldrig intresserad av alkohol och kanske var det för att jag tränade. Eller så var det på grund av den här kvällen när vi drack endast en enda sak; bananlikör. Jag har aldrig druckit det sedan dess…..

Kommentera