Tungt täcke lugnar

on

Tyngd lugnar

Återkommande sömnproblem kan ha en negativ hälsoeffekt både fysiologiskt och psykologiskt med nedsatt socialt välmående som konsekvens. En svensk studie från 2015 (Ackerley, Badre, & Olausson, 2015) visar i likhet med tidigare studier att tunga täcken kan minska oro och förbättra sömnkvalitet.

Tunga täcken för både barn och vuxna

Ett täcke som väger mer än 10% av kroppsvikten sägs ge en lugnande effekt även om sömntiden inte blir längre. Den lugnande effekt som man såg var både objektiv (färre rörelser under sömn), subjektiv (egen upplevelse) samt uppmätte lägre blodtryck, puls och upplevd ångest (Mullen et al., 2008).

En kommentar Lägg till din

  1. A skriver:

    Detta är superintressant! Synd att de är så satsns dyra.
    /en som inte somnat innan tre på ett år..

Kommentera