Fauda värd att se

Vi har just avslutat TV serien Fauda som har sin handling i Israel och  Gaza. Den tar upp slitningar mellan Hamas, israeliska underrättelsetjänsten och vanligt folks försök till att leva ett normal liv.

Våld föder våld

Det blir lite av en utbildning att se hur tokigt det kan bli när våld föder våld. Jag har själv varit i Israel även om det var länge sedan nu. Jag var där och tränade närkamp med ett gäng militärer en gång i tiden. Jag minns en kille som kunde sparka av basebollträn som ingen annan. Jag var helt förundrad över hans smärttålighet tills jag insåg att han hade en benprotes efter att ha blivit nerskjuten från en helikopter.

Bilda dig en egen uppfattning

Jag har ända sedan jag kunde prata, varit fast besluten om att man bör ha en egen uppfattning om saker och ting. Det har hållit i sig så idag ser jag på flera mer eller mindre vinklade program från olika perspektiv. För nyheter väljer jag SVT, BBC, CNN, Fox, Al Jazera, France 24, CCTV och lite rysk TV när jag orkar.

Med så många knäppskallar som styr vår värld är det säkrast att bilda sig en egen uppfattning. 

Kommentera