Var nyfiken

on

Jante är ingalunda obekant för någon i vårt land. Det gäller att inte sticka ut, inte vara förmer än någon annan. Hur tråkigt vore det inte om alla var likadana? Man minglar på en fest men alla tycker lika, uttrycker samma åsikter och vad de kommer att säga blir därför förutsägbart. Trist.

Att vi ser olika ut, tänker olika, resonerar på olika sätt, tycker om olika saker, drivs av olika mål och upplever världen annorlunda är det som jag tycker är unikt för människan och något att värna om. Av den anledningen tror jag att det är viktigt att röra sig utanför sin  komfortzon. Kanske genom att resa eller varför inte genom att prova på ett jobb som jag inte har någon erfarenhet av.  Prata med en granne (oj så läskigt).

Nyfikenhet berikar livet

Ta för dig för livet är kort. Låt dig inspireras genom sökande efter det som inte är som du. Inspiration är som navet i ett hjul, Det behövs för att få snurr på livet.

Kommentera