Äta innan man lägger sig

on

Lite kuriosa. Man hör ofta att det inte är bra att äta ett tungt mål för nära sängdags för att det försämrar sömnen. Visst är det så men många glömmer att detsamma gäller för det omvända nämligen, man sover sämre om man går och lägger sig hungrig.

Hunger är lika illa som proppmätt

Som så ofta följer vi i första hand råd som ligger nära tankegångar om vikt. Vad jag menar är att det är ett vanligt ortorektiskt argument att inte äta på kvällen för att man sover sämre ( ofta tänker man nog på vikt egentligen). Argumentet att man faktiskt bör äta på kvällen (om än inte ett bautamål)  om man är lågviktare. Främst för att undvika hunger under natten vilket försämrar sömnen som sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.