Varför vågar man inte?

Hur kommer det sig att så många skribenter, bloggare och tränare säger att man ”haft ätstörningar tidigare” eller än värre kallar det för ”stress” eller ”utmattningsdepression” när alla indikationer visar på Ortorexia atletika?

DET ÄR SKILLNAD MELLAN STRESS OCH ÅNGEST

Att träna fanatiskt tills kroppen kollapsar handlar sällan om att man är stressad det vill säga att man är så jäktad och har så mycket att göra men ändå lägger till 15 timmars träning i veckan. Det handlar oftast om ångest vilket inte tar hänsyn alls till vad man gör resten av dygnet. Ångest kräver att vara första prioritet och därför är det ett tvång att träna. Man tränar till man stupar.

EGNA ERFARENHETER ÄR EGNA ERFARENHETER OCH INTE MER

Nu har det än en gång varit reportage där en PT talar om hur sjuk man var förr men inte nu. Sedan kommer allehanda information och råd om hur stress fungerar baserat på egna erfarenheter. Jag står fast vid att någons egen erfarenhet är intressant att läsa om men det är mycket tveksamt om personen ska ge råd till andra.

Skulle vi tycka det var okey om en person som gått i konkurs och aldrig pluggat ekonomi ger oss investeringsråd när vi ska köpa hus?

Det är inte skämmigt att få ortorexibehandling. Många söker och blir helt friska.

Kommentera