Fest på ryska

Man äter, dricker och dansar….med andra ord precis som i andra länder. Men, om jag får tycka till så är det lite mer uppsluppet med många tal och anekdoter vilket kanske är en naturlig konsekvens efter all vodka.

Victor fyller 60

I går fyllde min svåger 60 år och det firade vi som man brukar på en restaurang i stan. Bordet stod uppdukat med alla kallrätter som jag älskar. Lax, sill, piroger och deras fantastiska potatis- och rödbetssallader. Såååå gott.  Sedan är det varmrätter med fisk och kött. Den avslutande Kievtårtan går inte av för hackor den heller.

Vacker musik utan öronproppar

Den här kvällen spelade en violinist som känner familjen och alla dansade ganska vilt om man får uttrycka det milt. Hellre än väl, men varför inte lägga vikten vid att ha roligt och njuta när man kan? Vi är nog lite väl blyga hemma och tror att man måste kunna för att visa upp sig. Här dansades det för fulla muggar. Medan min svåger och svägerska såg riktigt bra ut fanns det många som gjorde sin grej mer eller mindre. Mycket underhållande.

Ljudvolymen var något extra speciellt. Talen hojtades ut och aldrig har jag hört så snabba skålar som de som rabblades fram mellan låtarna. Men en härlig känsla för inget är särskilt komplicerat när det festas här.

Kommentera