Singel låter bättre än ensam

on

Sverige toppar listan över världens singlar. Mer än 60 % är singlar som bor ensamma och Stockholm ligger i topp, det paradoxala i att vara ensam i en storstad. Av de yngre som bor ensamma är männen fler medan kvinnorna är fler bland de äldre, ofta för att deras partner inte längre är i livet. Så säger statistiken, siffror i en tabell.

LIVET SOM SINGEL

Mindre finns skrivet om själva innebörden av att leva ensam. Det är kanske naturligt när man är ung men när åren kryper på blir singellivet alltmer belastande. Människan är en social varelse och det går förvisso att fylla tomrummet med resande och annat socialt liv. Men när man passerat 30 år blir det allt tydligare hur vänner och bekanta parar ihop sig och har alltmer fokus på sina barn. Det blir svårare att bli bjuden på middagar som ofta handlar om par och fritidsaktiviterna känns inte lika attraktiva när man känner sig äldre än alla andra. Om än värre är det om det finns konservativa föräldrar i bakgrunden som ideligen frågar om man träffat någon.

GYM OCH DEJTINGSAJTER

Tack och lov finns det ett föreningsliv och gym där åldern inte spelar någon roll. Dejtingsajter finns det en uppsjö av och de som testat har olika erfarenhet av hur bra det är. Jag träffade själv ett par härom dagen som träffats på nätet och de verkade som att båda tyckte att de fått full pott. Jag känner flera personer faktiskt som lyckats väldigt bra med att finna en partner på nätet men även de som numera misströstar.

VACKERT MODER TERESA

Hittade en vacker strof skriven av moder Teresa.

”Vi kan bota fysiska sjukdomar med medicin, men den enda boten mot ensamhet, misströstan och hopplöshet är kärlek. Det finns många i världen som längtar efter en bit bröd men det finns många fler som längtar efter kärlek”.

Kärleken är blind

Jag vet inte hur många misströstande jag träffat under åren och jag säger alltid samma sak. Ge inte upp för en dag så snubblar du över någon och blir kär. När det händer, så tro mig, det kommer varken vara magrutor eller distinkta gluteraler som du fastnar för. Logik försvinner ut genom fönstret när förälskelsen kommer (som inte kan beskrivas med logiska resonemang).

Själv är jag lyckligt lottad med mycket kärlek. Men vem hade kunnat ana att jag skulle hitta någon i ett forskningslabb i Sovjetunionen? 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.