Motgång innan framgång

on

Framgång är inte en fråga om tur utan hårt slit med en rad motgångar på vägen. Som entreprenör får man finna sig i att experter avfärdar ens idéer när man är tidigt ute och det är inget man bör ge upp av. Som idrottare möter man fler förluster än vinster och inget VM vinns utan åratals träning, tårar och smärta. Som partner är motgångar ofrånkomliga den från dag den första förälskelsen lagt sig. Man kämpar och överlever alla duster eller så gör man som så många, man skiljer sig till slut. Som barn gäller den gyllene medelvägen. Curlade barn står sig sällan i blåsten. Gränslösa barn tappar ibland färdriktningen. Bäst klarar sig de som fått en lagom portion stöd och gränsdragningar. En utstakad väg som man inte valt själv kan tyckas vara en motorväg till framgång och kanske trillar pengarna in.

Men ingen finner glädje i framgång om man inte vet vad sorgen i motgång är. 

Kommentera