Ett rikt liv

Vad menas egentligen med ett rikt liv. Jag antar att det är upp till var och en att fylla i vad rikt representerar. För mig är ett rikt liv ett innehållsrikt liv. Det handlar inte om pengar, lycka eller framgång utan om att få se små och stora saker som berör. Händelser som fäster sig i minnet och framkallar alla varianter av de känslor vi har. För mig är både glädje och sorg likvärdigt välkomna känslor för ingen vet vad det ena är om det inte ställs mot det andra.

MIN DAG

Ta en dag som idag exempelvis. Jag har just varit på SPIF Judo och satt som bänken som åskådare. Trevliga tränare som aldrig glömmer att heja på en och prata lite om ditten och datten. Jag läser en bok för tillfället som heter Ellen. Enligt författaren är det en roman om livet, kärleken och demens.

Blir lite sorgsen

Jag läser den i studiesyfte men blev väldigt berörd av den. Den får mig att tänka på min mamma som inte lever längre. Hon var i början av demens och när jag tänker på det blir jag lite sorgsen. Det är inte lätt att bli gammal i Sverige.  Äldre är så ensamma och så utlämnade. Barn och barnbarn har fullt upp för jobb är viktigare än familjen för många.

Känner mig priviligerad

Nåja, vi blir alla äldre och det är först då man inser att familjen är viktigare än alla jobb i världen. Jag har varit på mitt jobb idag och det är en ynnest att få arbeta med träning, samtalsterapi och lite administration ovanpå det. Delade känslor idag när flera kunder hade de svårt och de yngre är oroliga för framtiden. Jag önskar att jag kunde skänka lite av min envishet och kraft att gå framåt när vinden blåser.

Förväntansfull som bara den

Sedan tränade Amelia idag och det är alltig kul för vi har alltid så mycket att prata om. Nu handlade det en del om vår stundande Mallisresa i maj som ska bli jättekul. Utöver föredrag ska jag hålla i Qigong på stranden varje morgon och varannan dag A-Box och varannan Pilates. Sedan blir det ett riktigt Nostalgipass från gruppträningens födelse. Det var en kul förlossning i tider då det var högkonjunktur, fanns jobb och bostad till det unga och träning och mat inte var så komplicerat.

Livets nödvändighet värmer

Nu är Anatoli iväg och köper burgare tror jag för ingen orkar laga någon mat ikväll. Det blir perfekt.

MAN FÅR INTE TAPPA HOPPET

Sedan blir det nyheter på SVT, CNN, Al Jazera och BBC typ. Perspektiv är en bra sak för skakar man om i informationen man får blir nog medelvärdet ganska bra. Det känns beklämmande med alla populister och radikala fanatiker som härjar runt. Man blir minst sagt osäker på vart världen är på väg. Jag ska läsa dotterns kandidatuppsats ikväll. Politisk teori så jag får hoppas på att hon räddar världen.

Tacksamhet

Så går tanken till en före detta officer från Attackdykarna en gång i tiden som nu gått ur tiden alldeles för tidigt. Det är just i sådana stunder man blir tacksam för varenda minut man får och hur det pyttelilla i livet är den största gåvan. Ett rikt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.