Nu har vi bilister tröttnat

Jag har i nära på hela mitt liv bott i Vasastan och alltid haft träningsanläggningar innanför tullarna. Nu har jag blivit ålagd att betala hyra för att ha min bil i stan, en bil som jag för övrigt behöver i mitt jobb. Jag kan inte köra varor på en cykel tyvärr.

Utan förvarning har man ändrat förutsättningarna på ett sätt som alla miljöpartister tycker är toppen. Det finns inte längre tillräckligt med parkeringsplatser eftersom Sverige behöver breda cykelbanor eftersom vi har så fint väder året om så att alla cyklar. Självklart ska man ha parkeringsböter om man parkerar fel och inte minst om det innebär en fara för andra så inget fel i det.

BOENDE I STAN FÅR BETALA DYGNET OM

Men förklara för mig varför jag som bor i stan ska betala parkeringsavgift under nätterna det vill säga dygnet om alla dagar i veckan? Det är inte en straffavgift utan en bilavgift som det inte finns något mandat för att ta ut.  Varför ska vi betala för en bil som står lagligt under hela natten? Betalar alla andra för att ha bilen utanför sitt hus eller lägenhet? 900 kr i straff om man parkerar fel dessutom (vilket är faktum för många när det inte finns tillräckligt med p-platser för de som bor i stan).   Att ta bort förutsättningar och sedan straffa vissa utvalda känns föga demokratiskt.

FACEBOOK ”BIlister som fått nog”

Det är en fullständig klappjakt på bilister i miljöanda. Man försöker uppenbarligen tvinga bilister att sälja sina bilar genom att ställa till det. Gropar i gatorna, inga p-platser, köer som förorenar…… och utfärda tvångshyror som man inte fick ta ställning till. Vill man att alla boende ska flytta från stan? Just nu är det mest fackförbund, IT bolag och banker som finns runt där jag bor.

Nu är det hög tid att ifrågasätta såväl straff- som hyresavgifter för bilister (som eventuellt går till politikernas egna fallskärmar och traktamenten). 

Bilister som fått nog

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.