Konsten att tro på sig själv

on

Ibland känner jag mig sorgsen när jag möter personer som har en stark inre styrka utan att vara medveten om det. Om man inte vet att man är stark blir det en omöjlig uppgift att vara det.

Självtillit handlar om att tro på sin egen förmåga att kunna hantera ovana eller okända situationer. 

Det handlar inte om att ha en stark självkänsla, även om det är en given fördel. Självtillit är att vara nyfiken och våga närma sig något som är ovant. Att exempelvis kunna gå fram till en grupp som samtalar för att få vara med, att våga stå på en scen, att våga tala inför en grupp men inte minst att våga vara intim.

ISOLERING ÄR INGEN LÖSNING

Den som saknar självtillit drar sig ofta undan och säger sig trivas bäst i sin ensamhet. Ofta är det något man säger för att kunna leva med den isolering som låg självtillit innebär. Är man körd om man har låg självtillit kan man kanske undra? Inte alls. Människan är mycket anpassningsbar och att arbeta med självtillit innebär en form av terapeutisk kartläggning och träning där den inre styrkan och tro på sig själv stärks.

PLÅSTER OCH BOXHANDSKAR

Psykiska ohälsotillstånd som depression, ortorexia atletika eller utanförskap på grund av kränkande särbehandling är tillstånd där självbilden tar skada. Då är det dags att gå till sin terapeut för att inhämta både plåster och boxhandskar.

Stark nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.