Micro Flow i en kravfylld värld

on

När sysslorna hopar sig, katten jamar för mycket och det är snöstorm och drivis omkring dig är micro flow något att anamma. Det handlar om att finna glädje i de små dagliga vardagssysslorna som inte kräver särskilt mycket mental ansträngning.

Tågvärd med microflow

För någon vecka sedan satt jag på tåget till Göteborg när tågvärden började ropa ut i högtalarna. Han lät glad och informell och pratade om väder och vind utöver den rutinmässiga information som han måste förmedla. Alla log i kupén och man kände hur den här mannen måste tycka om sitt arbete trots att mycket går på rutin. Han hade micro flow.

Till och med Bill Gates

Det sägs att Bill Gates diskar i princip varje dag vilket han med sin förmögenhet naturligtvis inte behöver göra. Han kanske finner lite glädje och micro flow när han står där med diskborsten i hand. Jag undrar om det ibland handlar om att känna sig nyttig när man gör något rent fysiskt?

SJung och meditera

Själv tycker jag det är ganska mysigt att få gå omkring och plocka undan prylar eller damma av hyllorna. Dammsuga är ganska givande det med. Tänk att så lite kan få en att sjunga och meditera över livets alla frågor. Varför behöver vi gå på yoga när vi har vår damsugare och vårt micro flow så säg.

Sedan var det Pat Croce som jag hade glädjen att lyssna på. Han spred glädje genom att bara kliva upp på scenen. Hans bok är verkligen väl värd att läsa för alla som vill må lite bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.