Helt sjukt ”helt sjukt”

on

Såg på programmet helt sjukt igår och blev väldigt besviken. Jag har tidigare suttit med när David Helenius var programledare men tyvärr tyckte jag inte att Petra Mede lyckades fylla kostymen. Tycker hon är fantastiskt i många andra sammanhang men det här är fel plats för henne. Jag har mycket svårt för när man raljerar och skämtar om sjukdomar på det sätt som görs i programmet. Det är för min del inte roligt helt enkelt.

Igår var Bianca Ingrosso med och talade om sin bulimi som hon haft sedan hon var sju år. Den kloka kommentar hon fick var att hon borde söka hjälp men tyvärr kom inga andra kommentarer och råd som kunde vara bra för tittarna att höra. Bianca menade att det som lyfte henne var alla hennes följare som hon kunde stödja när de hade samma problem som henne. Hur kommer det sig att professionella läkare och psykologer inte lyfter riskerna med att exponera sig offentligt, projicera sina egna problem på andra och hur hennes ”hjälpinsatser” kan förlänga hennes egen och andras destruktiva beteende. Som professionella behandlare borde man ha mod och kunskap att hjälpa henne om man nu tagit steget att exponera henne.

Tyvärr fick jag känslan av att man ville ha henne där av kommersiella själ, en influenser som har många följare betyder även många tittare.

Jag hoppas innerligt att det inte var hennes egen tanke. Hon behöver hjälp och det känns så ovärdigt att låta henne prata om allt sjukt utan att ge råd om hur man blir frisk. Det går ju att bli helt fri från de destruktiva känslor och tankar som bulimi innebär. Som för övrigt inte är enbart psykologi utan även innefattar fysiologiska avvikelser. Jag hoppas innerligt att Bianca får den hjälp hon behöver men det kommer inte hända innan hon inser varför hon dröjer med att ta hjälp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.