Fyra perspektiv på mat

on

Vilka kriterier har du när du går och handlar mat? Kanske är du som de flesta, utgår från en rad olika faktorer. Min erfarenhet är att man väljer utifrån vad man känner för det vill säga vad som är godast om man kan. Tre val på lunchrätt och man tar det godaste. Sedan har vi alla de som väljer utifrån ”nyttighetskriteriet” med andra ord vad innehåller mest näring. Självfallet finns det många som väljer efter energimängd och kalorier vilket för mig är oförstående. Man kan ju välja vad som helst och sluta när man är mätt. Varför måste man ha en kaloripolis som ser till att jag inte köper ”för många kalorier” och riskerar att äta för mycket? Sist men inte minst kan man välja mat utifrån plånboken något som är en verklighet för studenter. Eller som en student sa:

”andra äter avokadomackor men jag kör min blodpudding i brödrosten som vanligt”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.