Utskrivning testosteron ökar drastiskt

on

Enligt tidningen Fokus ökar utskrivningen av testosteron drastiskt bland unga män i åldern 20 – 40 år. Det här är ingen nyhet för de som rör sig i gymvärlden, varken att man tar testosteron eller att man får det utskrivet via vården.

I första hand skriver husläkaren ut och när deras recept tar slut blir det remiss till sjukhus. Om man nekas där besöker många, enligt överläkare Mikael Lehitet, Ekenhälsan i Göteborg. En anledning är enligt honom att man vill försöka dölja användandet av anabola steroider.

När man arbetar som jag det vill säga med ortorexia atletika, är orsaken ingen nyhet. Lågt underhudsfett, muskelvolym och hård träning sänker testosteronhalten hos män och östrogen hos kvinnor.

De sexiga magrutorna har anti-sex konsekvenser med andra ord.

Kommentera