På tal om kokosolja

on

Kokosolja säljs som aldrig förr, framför allt till de som lider av ortorexia atletika men även av de som ”väljer hälsosamma produkter”. Problemet är bara att det inte finns några vetenskapliga belägg för att just kokosolja skulle ge några hälsofrämjande effekter.

Kokosolja är ingen ny uppfinning utan något som funnits under sekler. Att många börjat köpa det nu beror istället på att duktiga marknadsförare lyckats få oss att tro att just kokosolja kommer bota symtom, få oss att må bättre, leva längre eller infria andra önskemål.

När en produkt sägs innehålla många olika hälsoeffekter är det som regel ingen fakta bakom påståendena.

Dyrt är det dessutom. Det man med stor sannolikhet betalar extra dyrt för är den marknadsföring som ska övertyga till köp när inga goda faktabaserade argument finns. I tillägg till PR, betalar du säkerligen extra för själva förpackningen som ofta är mer påkostad än den som omger smör och margarin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.