Parkträning i Hong Kong

on

Nu är resväskan packad och det bär hemåt igen. Som vid alla Kinaresor har träning varit en daglig företeelse både på gymmet och i parken. Det blir lite annorlunda när man inte är i sin ”egen” park med sin tränare för även om det ser ut att vara fritt fram att träna var som helst så är det inte alltid fallet. Många tränare har rutat in sina specifika områden och tider.

Hong Kong Kung Fu park

Om man vill se yngre personer träna lite hårdare stilar gäller det att komma tidigt på morgonen eftersom många tränar innan jobbet. Vid åttatiden är det mest pensionärer kvar men även de imponerar när de kommer dag in och dag ut i ur och skur. Målmedvetenhet och regelbundenhet går hand i hand med hälsa och välmående så eloge till alla äldre som motionerar i Kinas parker.

Tai chi träning i Hong Kong

Under alla mina år med wushuträning är det den filosofiska plattform som träningen vilar på som givit mig mest behållning. Det utgör en stark kontrast till förbundens maktkamp som många gånger genomsyras av styrelseledamöters personliga behov av bekräftelse och tillskansande av privata ekonomiska fördelar. I vissa länder kontrollerar enskilda ledamöter både produktförsäljning och tävlingsarrangemang, vilket rimmar illa i ideella organisationer som stöds av skattemedel. Svenska Riksidrottsförbundet har tack och lov lyft fram viken av att svenska delgater bör värna om och sprida Good Governance. Det kräver mod att våga tala om korruption och svågerpolitik.

”Om det blåser hårt kan man antingen vända ryggen till eller bygga en väderkvarn”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.