Varför 15000 steg?

on

Många har följt de dunkla råden att gå 10 000 steg om dagen. Jag har bloggat tidigare om hur just den siffran blev till så jag hoppar över det idag. Men, hur kom det sig att många numera går 15000 steg? Svaret är att det var ett TV program där en psykiater skulle kämpa med att gå färre steg än 2000 per dag och en kvinna skulle gå 15000 steg. Vipps så höjdes kraven till femtontusen steg för vem vill vara sämre i ett ortorektiskt samhälle? I ortorexins värld kan man bara öka belastningen, att minska är otänkbart eftersom man inte vill uppfattas som latare än andra. Det är helt galet med tanke på att forskning visar att runt 7500 steg är det som verkar vara mest främjande för hälsan. Som vanligt är för mycket lika illa som för lite.

En liknande händelse var när en professor sa att man bör ta 100 trappsteg per dag, Men, själv tog hon 1000 per dag. Så gissa vad som hände?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.