Detaljfanatism

on

Det är helt förunderligt hur vårt bantarsamhälle fått människor att ägna sig åt detaljer som ofta är ganska oväsentliga. Om det inte handlar om att man måste ha magnesium, selen eller zink för det ena eller undvika laktos å det andra så fastnar man i oväsentligheter såsom dricka kallt vatten, äta rödpeppar, eller kanel för att öka termogenesen. Man intar proteiner istället för kolhydrater för att man tror det har en avgörande betydelse för kroppsvikten och står upp istället för att sitta av samma anledning.

Detsamma gäller träning. Man diskuterar övningar, typer av träning, intensitet, duration och frekvens som om man vore en elitidrottare men äter däremot inte elitmässigt. Varför denna fixering vid detaljer när man missar det som verkligen är väsentligt nämligen tillräckligt med energi för träning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.