När skrattet tystnat

on

Kan det bli så illa att man inte längre kan skratta? Ja tyvärr så har psykisk ohälsa av olika slag en sådan förmåga och däribland finns även ortorexia atletika – fixering vid nyttiga livsmedel i kombination med tvångsmässig träning.

Idag träffade jag en ung kvinna som några månader tillbaka tog mod till sig och bestämde sig för att bli frisk en gång för alla. Fick covid mitt i allt men belöningen för att ha tagit steget att våga äta och träna annorlunda och våga gå mot det friska kom idag. Hon skrattade.

När allt skratt fastnat i ångestens halsgrop är det en märklig upplevelse att kunna höra sitt skratt igen. Först då förstår man hur ledsen och avtrubbad ortorexin gjort en. Inte nog med att man inte kan skratta, man har även bytt humor mot humör.

Den här unga tjejen som skrattat förgyllde min dag idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.