Tepåsar och nanopartiklar

on

Ett gäng forskare inom kemi satt och drack te på ett café i Montreal när de fick för sig att testa tepåsarna. Döm om deras förvåning när de upptäckte att upphettade tepåsar frigjorde 3,1 miljarder nanopartiklar i varje enskild kopp. Ett ytterligare faktum framkom nämligen att de flesta av oss dricker te från tepåsar. Professor Tufenkji som var ansvarig forskare är professor och ingenjör i kemi.

Referens: Tufenkji et al. (2019).Journal Environmental Science & Technology on Sept. 25.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.