På tal om gränsdragning

on

Var gränserna går lär man sig under uppväxten under förutsättning att man har föräldrar som är tydliga med vad man gör och inte gör. Tyvärr är det svårt att veta när man överskridit en gräns om man inte fått med sig erfarenheten som ung. Vanligtvis märker man att man gått för långt på mottagarens reaktion, man blir kanske förnärmad eller arg.

Hit men inte längre

Vilka gränser är tydliga inom träning kan man då fundera över. Vissa idrotter är väldigt intima såsom judo, brottning och även dans för den skull. Man delar fritt på varandras revir när man klänger på varandra. Som tränare bör man däremot visa aktsamhet för det är inte alla som vill berörda var som helst och hur som helst. Ett område är ansiktet. Det är till för nära och kära endast.

När det gäller uppträdande har man överskridit en tydlig gräns när man ironiserar och skrattar på någon annans bekostnad. Jag tycker även att de som inte vaccinerat sig och tycker sig ha rätt att arbeta med äldre inte vet var gränsen för medmänsklighet går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.