Självkänsle sänke

on

Konsten att få någon att förlora självkänslan – kan det vara något att lära sig? Knappast inte men varför är det ändå så att vi ibland säger saker som får en person att känna sig mindre värdefull? Det handlar om vilka ord man använder kort och gott. Rätt ord kan göra gott medan fel ord kan bli förödande.

Konstruktiv kan vara välgörande men bara så länge man ger kritik för beteende, det vill säga vad någon gör. Exempelvis att man tycker att personen hör av sig för sällan. Men om man däremot går på person och säger att hen är självisk blir det ett slag mot personens självkänsla eftersom det kan uppfattas som ”jag är dålig” istället för att ”jag har gjort något som uppfattats som dåligt”.

Så rätta gärna till barn som inte är något vidare på att hålla ordning i rummet men anklaga dom inte för att vara lata……Var snäll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.