Banta när man har ätstörningar?

on

Jag läste en artikel i Svenska Dagbladet idag om en tjej som gick på behandling för depression och fick en aktivitetslista där det bland annat stod att hon kunde gå på diet som en aktivitet. Det verkar ju helt galet menade hon eftersom hon hade haft ätstörningar tidigare och jag håller med. Man bör inte banta då.

Men sedan fick jag lite betänkligheter eftersom hon sa att hon var som en nykter alkoholist och då undrar mon om hon verkligen blivit helt frisk från sin ätstörning? För om inte är det kanske inte rätt att behandla sig för depression som huvudsymtom eftersom det även är samsjuklighet vid ätstörningar. Nåja, all information fanns ju inte med så vi vet inte.

Vad man däremot vet är att aktivitetslistor är vanliga inom KBT och det är absolut inte okey enligt min uppfattning att skicka samma lista till flera patienter. man ska ju anpassa så don efter person helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.