Vem tar hand om lunchen?

on

Svarade på ett inlägg idag där man konstaterat att våra ungdomar inte äter skollunchen. Personen som gjorde inlägget tyckte att det var skolans ansvar medan andra tyckte det var föräldrarnas. Själv anser jag ingendera. Det är inte av slentrian som de flesta undviker att äta utan ett flertal går på en fastediet. Andra balanserar matintag mot fysisk aktivitet och skippar lunchintaget för att man vill ”unna” sig att äta mycket senare (vilket man inte gör). De som har anorexia eller ortorexia atletika klarar sällan av att äta framför andra personer vilket är ytterligare en anledning till att skippa lunchen och skulle man äta den trots allt får man inte äta mer än någon annan.

Att förstå hur kost och träning påverkar kroppen är inte helt enkelt och knappast något som en lärare eller föräldrar kan klara av. Man kan försöka bevaka och indirekt tvinga personen att äta men då tränar man bara mer eller manipulera matintag senare. När ortorexi är ett faktum krävs behandling.

Om ortorexi

Ylab Norrköping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.