Träningens mysterium

on
Vad är det som gör att vi vill träna egentligen? Är det för att vi borde göra det? Eller är det för att det spritter i benen? Eller är det för att andra tycker att vi är häftiga om vi tränar? Eller tränar vi helt enkelt inte alls utan bara gör det vi tycker är roligt som råkar vara fysisk träning?
I mitt fall har träning alltid varit roligt, intressant och något att längta till. Jag kom att tänka på en bergsguide i södra Frankrike som tyckte att svenska turister var så konstiga när de frågar om vilken bergsbestigning som varit mest utmanande för honom. Han tyckte det var knäppt eftersom han inte var ute efter någon utmaning utan helt enkelt bara gillade att klättra. Något att fundera på för alla som tränar för att man ”måste”. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.