Rädd för att bli övergiven

on

Många känner sig ensamma i vårt samhälle för över 60 procent lever ensamma. Men det är en sak att leva ensam och en annan att känna sig ensam trots att man har människor runt omkring sig. I mitt arbete träffar jag många med ortorexia atletika som gått till sin vårdcentral när de mått dåligt. Ett stort antal har blivit avvisade eftersom man inte har för lågt BMI, inte skurit sig tillräckligt djupt eller helt enkelt inte ser sjuk ut. Det är väldigt sorgligt för att bli avvisad leder ofta till skam.

På lång sikt kan avvisande även leda till att man blir rädd för att bli lämnad eller övergiven. Det är ingen vidare bra grund för att träffa en livskamrat eller ta sig ut för att möta människor i allmänhet.

Foto av Quang Nguyen Vinh pu00e5 Pexels.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.