Sluta skamma

on

Varför alla dessa anklagelser om att människor är lata om dom inte tränar? Har inget pannben? Det är oftast dumheter som kommer från personer som vill sätta sig över andra och inte ens har bemödat sig med att ta reda på vad lat betyder (motsats till flitig för övrigt). Tror man att träning är unikt och det enda sätt man kan visa att man inte är lat på?

Innanför pannbenet finns prefrontala cortex en viktig del för att kunna analysera, planera, lösa problem och mycket mer. Det är kanske inte så dumt att ha något där? Exempelvis tål det att tänka på om en medelålders mamma (som själv är i klimakteriet) med tonåringar, föräldrar som börjar bli gamla, hus, bil och heltidsjobb verkligen har möjlighet att vara lat? En före detta elitidrottare som visat allt vad disciplin och hård träning innebär och nu studerar på landets svåraste utbildning – är lat en rätt benämning?

Det handlar om prioriteringar säger träningsfanatiker – helt rätt. Livet har olika prioriteringar och möjligheter. Så lite tolerans och ödmjukhet kan vara en bra prioritering att satsa på som egenskap. Sluta skamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.