Hamburgarångest

on

Ända sedan Supersize filmen om grabben som bara åt hamburgare, pommes och drack coke har man varit rädd för hamburgare. Rädd för att det får människor att gå upp i vikt närmare bestämt. Få funderade över hur mycket grabben åt och om det var själva energiintaget som var för mycket.

Jag minns när min dotter var liten och vi var i USA och beställde hamburgare till våra barn. Vi bad om en ”barnportion” (vilket inte finns i USA på samma sätt som i Sverige) och in kom en tallrik med fem små hamburgare istället för en stor. Vad var problemet? Det var helt enkelt inte fokus på mängd.

Sedan har vi det där med att vara rädd för ett namn……..köttbullar och potatismos, hur skiljer det sig från hamburgare? Pommes är potatis, salt och olja. Oljan rinner inte så hur mycket är det egentligen? Wallenbergare…..vad är skillnaden? Och vad med kvalitén? Jureskog och Flippin Burger har väldigt bra kvalité på sina ingredienser. Något att fundera på.

Vikten ökar baserat på kalori in respektive ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.