Yvonnes träna äta sova semester

on

yvonne_tola_calafellVår vecka i pittoreska Calafell beläget mellan Barcelona och Tarragona är över. Det är andra gången vi är här för att bara ta det lugnt. Det där med att ta det lugnt och njuta kan ha olika innebörd så låt mig berätta vad vi gör när vi har semester min man och jag.

yvonnelin_anatoligrigorenko_träningVi är ju båda från träningsvärlden mer eller mindre ”by birth” så det blir en del träning när vi har ledigt. Även om jag alltid haft mitt eget träningscenter och har förmånen att få träna som jobb (kampsporttsaläggningar under 80-talet, fitness under 90-talet och numera Ylab Wellcare för hälsa & idrott) så är det annorlunda när man är ledig. Då finns framför allt tid för att träna som man vill. Så var det inte under elittiden och inte heller när man arbetar med träning.

yvonnelin_träning_morgonrunda_calafell - kopiaEn typisk semesterdag för oss: Morgonens löprunda är kort under 15-20 minuter, mestadels intervallupplägg. Lägst strandpromenaden. Anatoli springer betydligt fortare än mig så jag ser bara ryggtavlan på honom. Men i min ålder har man lärt sig att man inte behöver vinna alla lopp (äh struntprat – jag tävlar om det mesta).

yvonnelin_wushu_träningEfter rundan är det dags för min traditionella wushuträning. Inget märkvärdigt utan en genomgång av alla djurformer (serier av kamp-rutiner från olika djur) och lite tai chi på slutet. Målet med morgonträningen är inte att köra tills man är som en urlakad sill. Det handlar om att att njuta av stunden, vilket inte är särskilt svårt i soluppgång vid havet.

yvonnelin_kost_frukost_calafellFrukost är alltid fantastiskt även om jag är ganska traditionell när jag bor på hotell. Frukter med yoghurt och ägg eller croissanter med sylt. Hur mycket? Tillräckligt mycket för att bli mätt. Skulle aldrig komma på tanken att fundera ut hur mycket jag ska äta innan jag startat.

yvonnelin_livet_beachen_calafellEfter frukost är det stranden som gäller. Vi går ofta längst stranden men det blir en del bronsning utöver hopp i vågorna. En riktig turistvarning med andra ord. Faktum är att första gången jag åkte charter (efter 20 år med fritt resande) tyckte jag det var fantastiskt. Man behöver ju inte tänka. Bussen kommer, bagaget taggas osv. Jättehärligt för den som jobbar 24/7. Nåja, vårt resande nu är fritt även om vi frotterar med turister.
Lunchpromenad till byn för att köpa lunch som vi intar på vår balkong typ. Vin och sallad för det mesta. Sedan kommer laptoppen fram men jag somnar oftast. Powernap innan vi går ner till gymmet.

yvonnelin_träning_wushu_kun_calafellNär jag reser brukar jag ta en eftermiddagsträning på gymmet. När det finns ett vill säga, annars blir det slag och spark på trädens löv eller liknande. Gymmet här var ganska välförsett.
En runda på maskinerna och sedan fria vikter. Men som vanligt, min wushu kommer alltid in på ett eller annat sätt, så käppen som andra i gymmet har till helt andra övningar blir lite käpprutiner och annat från pekingoperan (jag tränade med kinesiska elever på operaskolan en gång i tiden, akrobatik är en viktig ingrediens).

Anatoligrigorenko_träning_kast_rubber_calafellOm det är någonting min man och jag har gemensamt så är det träning, både teoretiskt och praktiskt. Även han är ju kampsportare så när jag jagar runt med käppar och slår på säckar kör han som Judoka kastövningar med gummiband. Både han och jag ser nog ut som invandrade ”aliens” på gymmen med alla våra annorlunda övningar och alternativa sätt att använda maskinerna (ibland till olika PT:s förfäran). För att inte tala om reaktionerna på strändernas träningsmaskiner. Jag laddar upp några coola bilder imorgon tror jag.

anatoligrigorrenko_kost_calafellSedan blir det lite dusch, lite blogg och väg till byn. Vår Indiska stamkrog har slagit igen och det är i princip endast spanska restauranger kvar. Tyvärr är vi inte så förtjusta i spansk mat men som väluppfostrade medborgare äter vi allt. Men det blir en hel del pizza, sallader och pasta på en italienska krog med trevlig personal (och fotboll på TV).  Men vad det än blir för mat så blir det Cava.

yvonnelin_träning_beachvolley_calafellyvonnelin_träning_gåpålina_calafellDet som alltid känns härligt är att se all naturlig träning som sker runtomkring. Träning som gör för att det är roligt och socialt och inte för att räkna kalorier. Trist att se den andra sidan, den när åldern verkar göra inskränkningar på det aktiva livet. Den minskade aktiviteten och stora kvantitet energi man tar in (inte minst via alkohol och fet-tät mat) gör att spanjorer (och ryssar) likt träd skaffar sig årsringar. Men en sak är uppenbar, de har roligt när de äter i andras sällskap!

yvonnelin_livet_palmer_calafellyvonnelin_livet_Dali_calafellTillbaka på hotellets veranda för att bara prata och titta på palmer och månsken. Romantiskt. Tack Calafell för att vi fick ha vår återhämtning just här. Inte minst på grund av Salvatore Dali:s fina konstverk som prydde trädgården och lobbyn.

 

Kommentera