Balans i livet en myt?

Går det någonsin att få balans i livet är den stora frågan och det går hur får man till det?  Kanske genom att först och främst fundera över vad balans är? Därefter kanske man bör fråga sig vad det är som ska balanseras?  Nej stopp lite, det här med balans bör nog delas upp i olika inlägg. Vi börjar med definitionen från fysikens värld.

”Stabilitet genom en jämnt fördelad vikt på två sidor av en vertikal axel”. 

Jämvikt med andra ord men går det att uppnå? Sanningen är nog den att ett ekvilibrium aldrig egentligen uppnås. Det sker alltid en marginell övervikt åt det ena eller det andra hållet. När vi står upprätt och till synes helt stilla svajar vi trots allt i olika riktningar.

Konsten att hålla balansen

Att hålla balansen handlar därför om konsten att motverka när det blir en övervikt åt något håll. Ståendet har vi tränat sedan barnsben så det är ingen större konst. Men i en buss som rivstartar, ja då sätts vår förmåga att förutsäga rörelseriktning och kraft på prov.

Kommentera