Världen genom ett nyckelhål

Inom forskning är det viktigt med avgränsning och det är en konst att kunna smalna av forskningsfrågor. Det är tillika en konst att kunna hålla en röd tråd och inte sväva ut och generalisera såsom i tabloiderna.

Men det är även väl behövligt att kunna bredda perspektiven för verkligheten är inte trång och smal. Att sitta på sitt rum, i en korridor och värna om sina personliga intressen enbart kan ha ett högt pris. Man kan bli uppfattad som inskränkt.

I vår värld har vi tusentals sjukdomar och tillstånd.  Det finns gott om utrymme för att bemöta fler än ett tillstånd och fler än en uppfattning. Inom ramen för livsstilsrelaterad ohälsa finner vi både fetma och svält som två ytterligheter. Både fetma och #ortorexi_atletika har ett existensberättigande och bör behandlas med respekt.

Kommentera