Ingenjörer hade fått sparken

on

Om våra ingenjörer hade tullat med fakta såsom det görs inom kost och träning skulle de få sparken. Husen skulle inte kunna byggas särskilt högt, broar skulle rasa samman och människoliv skulle gå förlorade.

Psykisk ohälsa inte en överraskning

Men märkligt nog är det få som höjer på ögonbrynen när allehanda kommersiella tricks används för att få folk att köpa olika produkter.

Psykisk ohälsa stiger i Sverige. Över en handfull unga tog sitt liv  förra året, samtidigt som de gick på BUP.

Skrämsel och hot under flera år

Depression och ångest har många orsaker men en sak är säker, det blir inte bättre av att man skrämmer upp ungdomar med hot om att de kommer dö i förtid om de äter fel livsmedel eller inte är tillräckligt fysiskt aktiva. Sedan har vi dom ökade kraven på att man ska vara supersnygg, sexig och göra karriär.

Kanske inget jobb, ingen bostad eller ingen utbildning

Mörka moln finns för det är inte säkert att man får en bostad eller jobb när man är klar med sina studier. Om man nu kommer in på sin utbildning vill säga.Vi har ju även lyckats införa straff i gymnasiets betygssystem. Den som skriver A på samtliga prov men som misslyckade på en enda tenta under första terminen och fick ett E,  kan aldrig få ett högre betyg än D. Vem kom på att man skulle straffas ut direkt för ett enda fel?

Jag hyser stor beundran för alla våra ungdomar som står ut. Men kanske ännu mer lider jag med all dom som inte orkar med pressen.

Alla hus börjar från grunden. Våra barn är vår framtid. Fram med ingenjörerna.

Kommentera