Vinst och förlust

on

Igår hade vi ett par förluster på tävlingarna som trots allt inte var så allvarligt eftersom det var två debutanter i internationella sammanhang. Att stå på en VM plattform är något helt annat än vad mindre tävlingar innebär. Man blir helt enkelt nervösare och allt de man har i sin arsenal halveras ofta. Man går på det som sitter i ryggmärgen och det är inte helt ovanligt att den tävlande inte minns vad de gjort efteråt. Man är kanske väl förberedd och även inför matchen men så händer något oförutsett som gör att anspänningen blir för hög.

Det hände en av våra tjejer igår. På grund av motståndarens strul med klädseln fick vår tävlande stå alldelses för länge vid plattformen och vänta. När man är oerfaren kan det innebära att man hinner stelna till och bränna ut sig i förtid.

Motgång föder framgång

Tävling är träning och det är just motstånd, oförutsedda händelser och förluster som är det mest berikande inom idrott. De gör en starkare, uthålligare och mer stabil mentalt vilket är en fördel öven inom det vanliga livet. Konsten att se motgång som något positivt och lärorikt är något som många av oss som lever i trygghetszoner borde lära oss mer utav.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.